Etiketa pro obsluhu

O kurzu
Účastníci vzdělávacího programu se seznámí se základními pravidly etikety. Etiketa (nejenom) obsluhujícího personálu slučuje hned několik dovedností: perfektní znalost nabídky restaurace, psychologie, komunikativnost a prodejní dovednost. Bez těchto základních pilířů dnes nelze úspěšně obsluhu vykonávat. Seminář věnuje pozornost těmto aspektům a je jakýmsi průvodcem dobře vykonávaného řemesla, protože kvalitní personál je vizitkou dobré restaurace. Kvalitní personál zvládá nejen skvěle obsluhovat, umí ale také poradit hostům s výběrem pokrmů, nápojů či správným způsobem konzumace. Kvalitní personál umí v neposlední řadě realizovat dodatečný prodej za správného využití metod up-sellingu a tím maximalizovat zisk.
Obsah
Profesionální obsluha – lidské zdroje
- Kvalita obsluhy
- Rozpoznání slabin obsluhy
- Upravenost
- Úsměv
- Projev pohostinnosti
- Číšník a kuchař jako tým
Profesionalita obsluhy – činnosti
- Rozlišení základních způsobů obsluhy, podávání pokrmů a nápojů jednoduchou a složitou obsluhou
- Nakládání s inventářem
- Obsluha zařízení v odbytovém středisku
- Skladování potravinářských surovin
- Základní pravidla servisu pokrmů
- Správná konzumace pokrmů
- Provádění hygienicko-sanitačních činností v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
- Ošetřování a skladování nápojů
- Příprava a podávání nápojů
- Výroba míchaných nápojů, barmanské minimum
- Vyúčtování tržeb
- Inkasování plateb – zásady EET
Snoubení pokrmů a nápojů
- Jídelní lístek
- Upselling – prodejní dovednosti
- Jak zjistit potřeby zákazníka
- Trendy gastronomie
Rozlišení základních společenských akcí
- Připravujeme slavnostní akci
- Příprava a výzdoba tabulí a prostor
- Co vše se dá oslavit
- Základy společenské etikety
- Organizování práce v provozu a při gastronomických akcích
- Zajištění bezpečnosti hostů, BOZP, PO
Profesionální obsluha
- Kvalifikační standard „Složitá obsluha hostů“
- Host v restauraci
- Uvedení hostů, poskytnutí pomoci při výběru z jídelního lístku
- Vyřizování objednávek hostů
- Typologie hostů
- Zásady správného vyřizování stížností
Rozsah kurzu
- Uvedený obsah je v rozsahu 1 den
- Obsah i rozsah kurzu lze přizpůsobit dle Vašich potřeb
- Výukový den trvá 8 hodin
- Výuková hodina trvá 60 minut
Firemní kurz
Termín a místo konání firemního kurzu je dle Vašeho výběru
Obsah i rozsah kurzu přizpůsobíme klientovi
Základní cena kurzu pro skupinu do 10 osob je 35.000,- Kč bez DPH za den
Garant kurzu
Lektorská praxe od roku 2009 se specializací
- Etika, etiketa a společenské chování
- Řízení hotelového provozu
- Finanční řízení hotelu a restaurací
- Komunikační dovednosti
- Skladba jídelníčku, vyvážená strava
- Vyjednávací dovednosti, facilitace
- Krizový management
- Řízení provozu FNB
- RAW strava
- Bio potraviny v provoze a jejich využití
Absolvované kurzy a certifikáty lektora
- Kurz training zaměstnanců
- Basic management skils
- Conducting successful appraisel
- Koučování
- Craft trainer award
- Vysoká škola hotelová, obor: Ekonomika a management
Certifikát o absolvování kurzu
Každému úspěšnému absolventovi kurzu je vydán certifikát o úspěšném absolvování.