Etiketa pro obsluhu


O kurzu

Účastníci vzdělávacího programu se seznámí se základními pravidly etikety. Etiketa (nejenom) obsluhujícího personálu slučuje hned několik dovedností: perfektní znalost nabídky restaurace, psychologie, komunikativnost a prodejní dovednost. Bez těchto základních pilířů dnes nelze úspěšně obsluhu vykonávat. Seminář věnuje pozornost těmto aspektům a je jakýmsi průvodcem dobře vykonávaného řemesla, protože kvalitní personál je vizitkou dobré restaurace. Kvalitní personál zvládá nejen skvěle obsluhovat, umí ale také poradit hostům s výběrem pokrmů, nápojů či správným způsobem konzumace. Kvalitní personál umí v neposlední řadě realizovat dodatečný prodej za správného využití metod up-sellingu a tím maximalizovat zisk.


Obsah

Profesionální obsluha – lidské zdroje

  • Kvalita obsluhy
  • Rozpoznání slabin obsluhy
  • Upravenost
  • Úsměv
  • Projev pohostinnosti
  • Číšník a kuchař jako tým

Profesionalita obsluhy – činnosti

  • Rozlišení základních způsobů obsluhy, podávání pokrmů a nápojů jednoduchou a složitou obsluhou
  • Nakládání s inventářem
  • Obsluha zařízení v odbytovém středisku
  • Skladování potravinářských surovin
  • Základní pravidla servisu pokrmů
  • Správná konzumace pokrmů
  • Provádění hygienicko-sanitačních činností v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
  • Ošetřování a skladování nápojů
  • Příprava a podávání nápojů
  • Výroba míchaných nápojů, barmanské minimum
  • Vyúčtování tržeb
  • Inkasování plateb – zásady EET

Snoubení pokrmů a nápojů

  • Jídelní lístek
  • Upselling – prodejní dovednosti
  • Jak zjistit potřeby zákazníka
  • Trendy gastronomie

Rozlišení základních společenských akcí

  • Připravujeme slavnostní akci
  • Příprava a výzdoba tabulí a prostor
  • Co vše se dá oslavit
  • Základy společenské etikety
  • Organizování práce v provozu a při gastronomických akcích
  • Zajištění bezpečnosti hostů, BOZP, PO

Profesionální obsluha

  • Kvalifikační standard „Složitá obsluha hostů“
  • Host v restauraci
  • Uvedení hostů, poskytnutí pomoci při výběru z jídelního lístku
  • Vyřizování objednávek hostů
  • Typologie hostů
  • Zásady správného vyřizování stížností

Rozsah kurzu

  • Uvedený obsah je v rozsahu 1 den
  • Obsah i rozsah kurzu lze přizpůsobit dle Vašich potřeb
  • Výukový den trvá 8 hodin
  • Výuková hodina trvá 60 minut

Firemní kurz

Kurz je realizován prezenční formou
Termín a místo konání firemního kurzu je dle Vašeho výběru
Obsah i rozsah kurzu přizpůsobíme klientovi
Základní cena kurzu pro skupinu do 10 osob je 35.000,- Kč bez DPH za den

Poslat nabídku na firemní kurz

Garant kurzu

Lektorská praxe od roku 2009 se specializací

  • Etika, etiketa a společenské chování
  • Řízení hotelového provozu
  • Finanční řízení hotelu a restaurací
  • Komunikační dovednosti
  • Skladba jídelníčku, vyvážená strava
  • Vyjednávací dovednosti, facilitace
  • Krizový management
  • Řízení provozu FNB
  • RAW strava
  • Bio potraviny v provoze a jejich využití

Absolvované kurzy a certifikáty lektora

  • Kurz training zaměstnanců
  • Basic management skils
  • Conducting successful appraisel
  • Koučování
  • Craft trainer award
  • Vysoká škola hotelová, obor: Ekonomika a management

Certifikát o absolvování kurzu

Každému úspěšnému absolventovi kurzu je vydán certifikát o úspěšném absolvování.